Strategische analyse

Apparaat

Apparaat is een woord met veel betekenissen, afhankelijk aan waar je het vraagt en aan wie je het vraagt, maar in het algemeen genomen is een apparaat wat samengesteld is door mensen, bestaand uit allerlei mechanische en elektrisch of elektronische onderdelen. Apparaten worden overal gebruikt, zoals in de fitness als fitness apparaten, in de huishoudelijke kringen onder de naam witgoed en in de IT, bijvoorbeeld als bestandsserver of router een ‘network appliance’. De grootte van een bepaald apparaat zorgt ervoor dat het passend benaamd is, zoals een apparaat dat in een hand gehouden kan worden een handapparaat is, een schootapparaat, zoals een laptop, een apparaat dat op tafel hoort een bureauapparaat, een item ter grote van een tafel een tafelmodel, en de allergrootste heten simpelweg grote apparaten.

 

Witgoed

Witgoed Den Bosch, een verwarrende term. Witgoed betekent eigenlijk alle huishoudelijke apparaten, aangezien deze over het algemeen bekleed zijn in het wit. En dan gaat het vooral om elektrische klein- en groothuishoudelijke apparatuur. Daarbij horen ook apparaten die wij gebruiken om schoon te maken in huis. Denk hierbij aan stofzuigers in alle soorten en maten, zoals steelstofzuigers, automatische robotstofzuigers en draadloze stofzuigers, maar ook aan alle apparaten die je gebruikt om de was te doen, zoals wasmachines en van wascombinaties (wasmachine en wasdroger in één) tot aan centrifuges. Alle kleine of grote apparaten in en rondom het huis die we gebruiken vallen onder de term witgoed, maar dingen zoals een boor, die wel rondom het huis gebruikt worden dan weer niet

 

Bruingoed

De boor die genoemd is, hoort thuis onder een andere term, namelijk grijsgoed. Bruingoed is alles wat gebruikt wordt in en rondom het huis, gerelateerd aan beeld, elektronica en geluid elektronica, zoals tv’s, radio’s en luidsprekers. Deze hadden vroeger vaak houten kastjes om zich heen, bruin van kleur, waardoor het nu bruingoed heet. Alles wat in en rondom het huis gebruikt wordt dat niet per se onder beeld of geluidselektronica valt wordt benaamd met de term grijsgoed

Leave a Comment