Wat is synthetische olie 5W40? En wat zijn de voordelen van het gebruik ervan?

Je hebt misschien wel eens gehoord over synthetische oliën zoals 5W40 olie in je vertrouwde werkplaats, in een advertentie of op internet, maar je weet niet wat het is en welke voordelen het voor motoren oplevert. In dit artikel zullen we alle twijfels over deze nieuwe smeermiddelen ophelderen.

Wat is synthetische olie?

Synthetische oliën zoals 5w40 olie zijn smeermiddelen die in het laboratorium worden gemaakt, met grondstoffen die niets met ruwe olie te maken hebben, of uit chemisch getransformeerde petroleumcomponenten in plaats van ruwe olie te gebruiken zoals bij minerale olie het geval is.

Het feit dat het is gemaakt met chemische technologie, maakt het een betrouwbare olie, ideaal voor krachtige motoren of motoren die onder extreme omstandigheden werken.

Wat zijn de voordelen van synthetische olie?

Door de manier waarop het is vervaardigd, worden componenten toegepast die de eigenschappen ervan aanzienlijk kunnen verbeteren in vergelijking met minerale of conventionele olie. Hier zie je de vele voordelen die synthetische smeermiddelen jou bieden.

  • Energiebesparend
  • Langere houdbaarheid
  • Past zich aan elke temperatuur aan

Naast het gesmeerd houden van de motor, verzamelen synthetische oliën alle onzuiverheden en residuen die zich in de motor bevinden, wat de bewegende delen van de motor ten goede komt om vrij te werken, zonder enige vorm van wrijving of obstructie. Dit is vergelijkbaar met het gebruik van producten als kroon olie, ontvetter of conserveringsvloeistof. Het resultaat is dat de motor zonder veel moeite maximaal werkt, wat zich vertaalt in minder brandstof.

Langere houdbaarheid

Vanwege hun eigenschappen en hun weerstand tegen corrosie, oxidatie en slijtage hebben synthetische smeermiddelen een grotere duurzaamheid. Ze kunnen 5 keer meer weerstaan ​​dan minerale olie, wat betekent dat het onderhoud van synthetische olie minder frequent is.

Past zich aan elke temperatuur aan

De olie zorgt ervoor dat de motor schoon, gekoeld en gesmeerd blijft, dus de aanwezigheid van olie is te allen tijde noodzakelijk. Synthetische smeermiddelen zoals 5W40 olie zijn gemodificeerd om motorbescherming te bieden bij temperaturen tot -40⁰.

Omdat synthetische olie in laboratoria wordt gemaakt, wordt deze zodanig verbeterd dat de moleculen niet scheiden als ze onder maximale vraag of hoge temperaturen werken. Je kan 5W30 olie kopen online en uitproberen in jouw motor.

Leave a Comment