De dagelijkse verzorging van je baard

Als gevolg op de populariteit van snorren en baarden, zijn er een heleboel verzorgingsproducten bijgekomen. Een goede verzorging van je baardharen kan vervelende problemen zoals jeuk, roodheid en stroeve haren namelijk voorkomen. Maar veel mannen vinden het nog lastig om te bepalen welke producten écht onmisbaar zijn. Heb je echt geen idee? Dan kan de barber je precies vertellen waar je bijvoorbeeld de beste baardbalsem in Rotterdam vindt. Maar om je een beetje op weg te helpen, hebben wij hieronder drie van de belangrijkste producten voor je op een rijtje gezet.

Baardzeep of shampoo

Nét zoals bij je hoofdhaar, is shampoo ook één van de meest belangrijke verzorgingsproducten voor je baard. De zeep spoelt niet alleen het vuil uit je baard, maar zorgt er ook voor dat je haar zacht en verzorgd blijft. Dit zorgt er ook voor dat je je baard beter kunt kammen. De baardshampoo's zijn verkrijgbaar in meerdere geuren, zodat je altijd een geurtje kunt kiezen dat écht bij jou past.

Baardbalsems

Baardbalsems zijn van groot belang voor je baard. Zo zorgt de balsem er onder andere voor dat je baard goed gehydrateerd blijft gedurende de dag. Dit resulteert in een baard die langer in model blijft zitten, én sterkere baardharen. Het gebruik van een balsem werkt eigenlijk als een soort wax. Je hoeft de balsem dus niet uit te spoelen. Door het dagelijks gebruiken van baardbalsems verbeterd de gezondheid van je baardhaar, en kan je baard op den duur zelfs sneller gaan groeien.

Baardwax

Baardwax is bedoeld voor de styling van de baard. Je kunt het dus ook wel vergelijken met gel of wax voor je kapsel. De wax is sterk genoeg om weersinvloeden zoals regen en wind te weerstaan, zodat je baard er altijd netjes en verzorgd uitziet. Ga je baardwax kopen? Vergeet dan niet om even te ruiken. Er zijn veel baardwaxen op de markt, en je wilt natuurlijk niet alleen dat je baard er goed uitziet. Maar ook dat je baard lekker ruikt!

Leave a Comment